Aikido Elementair

 

Op het gebied van Aikido zijn maar zeer weinig boeken te vinden in de Nederlandse taal. De meeste boeken over Aikido zijn Engels- of Franstalig, wat voor veel mensen moeilijk te lezen is. En dat terwijl er over Aikido zoveel te vertellen valt. Henk Kat en Martin van Noort brengen daar nu verandering in aan. Zij schreven ‘Aikido elementair’. Zoals de titel al aangeeft een boek over de elementaire begrippen en principes van Aikido. Er komen zaken aan de orde als: de ontwikkeling van Aikido, Ki, Dojo-etiquette, het vouwen en aantrekken van de Hakama, basisvaardigheden, basistechnieken, trainingsvormen, gebruik van wapens, exameneisen, een uitgebreide woordenlijst en nog veel meer.

De auteurs hebben als doel gehad om een boek te schrijven voor zowel de beginnende als de gevorderde Aikidoka. Voor de beginner om zich eigen te maken met basisbegrippen en principes en de benamingen van de verschillende aanvallen en basistechnieken. Een theoretische onderbouwing van datgene wat in de Aikidolessen is opgedaan. Voor de gevorderde is Aikido elementair zeer nuttig als naslagwerk en als toetsing van de reeds opgedane kennis. Aikido elementair is geschreven in zeer begrijpelijke taal, dus door een ieder goed te volgen.

Aikido elementair wordt alom gewaardeerd, dit blijkt wel uit het feit dat de vijfde herziene druk al weer uit is (februari 2018).

 

Hoe krijg ik Aikido elementair in mijn bezit?

Aikido elementair is verkrijgbaar in elke boekhandel of online bijvoorbeeld via bol.com. Indien niet op voorraad is de bestelling met 2 dagen binnen. Aikido elementair wordt uitgegeven door Elmar bv. Het ISBN nummer is 978-90-389-2664-3. Wanneer je één van de leraren (Henk Kat, Paula Kat of Martin van Noort) van Aikido “Musubi” met regelmaat ziet tijdens lessen of stages kun je het boek ook via hen aanschaffen. De prijs van het boek bedraagt € 19,99.

Voor meer informatie mbt Aikido elementair: Henk Kat en / of Martin van Noort

Reacties op Aikido elementair

Als er mensen zijn die Aikido elementair gelezen hebben en die op- of aanmerkingen of suggesties hebben, dan stellen de auteurs van dit boek het zeer op prijs als je dit laat weten. Je kunt dan e-mailen naar Henk Kat  en / of Martin van Noort

 

Scroll naar boven
Scroll naar top